A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Лебединський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №7
Лебединської міської ради Сумської області

новини

Дата: від до Скинути

#тижденьпоезії2024 Читаємо класиків

      Здобувачі освіти 2-А класу (класовод Алла Бендюг) разом з котом Інжиром започатковують поетичний челендж. Перший день, 16 березня, присвячений улюбленій поезії. Як же тут не згадати класиків української літератури! https://www.facebook.com/100007447337301/videos/1146659919589466/

19:20 16.03.2024

Національний тиждень читання. Тиждень поезії

     Відсьогодні учасники освітнього процесу закладу долучаються до всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції “Національний тиждень читання. Тиждень поезії”. Активності триватимуть з 16 до 24 березня, тобто охоплять Всесвітній день поезії (21 березня). Мета акції — відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою. Тема тижня поезії — «Дім», а гасло — рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової — «Ріки незмінно течуть додому». «Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім — це світло, котре гріє навіть тоді, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім — це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім — це Україна», — пишуть організатори акції.

08:54 16.03.2024

Першокласникам - про Шевченка

       Здобувачі освіти 1-А класу (класовод Ірина Кулябка) з нагоди 210 років відчайдушного волелюба Тараса Шевченка розширили й поглибили знання про життя та творчість Тараса Григоровича Шевченка; досліджували багатогранність особистості видатного українця; розвивали любов до своєї Батьківщини разом з вивченням української творчості та вшановуючи письменника.

08:48 08.03.2024

Досліджуємо Шевченка по-новому. Складаємо поезії у стилі постмодернізму.

      Учні 10 класу на уроці української літератури сьогодні говорили про Тараса Григоровича Шевченка по-новому, досліджували його життя і знайшли багато цікавих фактів. Виявляється, про поета потрібно говорити як про людину, що створила сама себе, говорити про історію успіху. Учням було запропоновано створити тексти на основі почутог, а основою повинні були слугувати ілюстрації до творів Тараса Шевченка. Вийшло цікаво і креативно! Наприклад, усі знають, що Тарас Григорович був ще тим модником, тому вийшло таке:

15:13 07.03.2024

Тарас Шевченко на Лебединщині

    Здобувачі освіти 3-Б класу відвідали міський краєзнавчий музей, де розширили свої знання про Великого Кобзаря. Більше дізналися про перебування Тараса Григоровича на Лебединщині. Також з великим задоволенням переглянули виставку робіт талановитої учениці нашої школи Валерії Брюшено. Вдячні працівникам закладу за цікаву змістовну екскурсію!

12:54 07.03.2024

Читаємо, слухаємо, присвячуємо

      6 березня здобувачі освіти 7-Б класу (класний керівник Людмила Утка) брали участь у міському заході, присвяченому 210-річчю з дня народження великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Діти читали поезії Великого Кобзаря, познайомилися з цікавими фрагментами з біографії Тараса Шевченка, що пов'язані з перебуванням поета на Лебединщині. На школярів чекало нове знайомство. На заході був присутній військовий Дмитро Шевченко. Боєць з легендарним прізвищем пише також поезії. Учні подарували йому авторський вірш "Герою"  Наталії Горлач, учениці класу.

13:49 06.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задовольняє вас формат організації дистанційної освіти у закладі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень