A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Лебединський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №7
Лебединської міської ради Сумської області

новини

Дата: від до Скинути

Життєвими стежками Тараса Шевченка

       Здобувачі освіти 5-А класу провели цікавий квест життєвими стежками Тараса Шевченка. Пригадали факти з біографії, виконуючи завдання квесту на картках. Розшифрували цитати Великого Кобзаря. Згадували опрацьовані поезії. Упевнилися, що слово Тараса Шевченка завжди сильне й актуальне!

14:37 05.03.2024

Розвиваємо мовну компетентність, пишучи про Тараса

      У рамках проведення Шевченківських днів здобувачі освіти 9- Б класу написали диктант "Народився, щоб осяяти землю". Мета роботи: поглибити та закріпити знання про творчість Т.Г. Шевченка як джерела духовного зростання нації, розвивати мовну компетентність, з'ясувати рівень орфографічної та пунктуаційної грамотності; удосконалювати вміння застосовувати тео­ретичні знання на практиці, розвивати орфографіч­ну пильність, слухову пам'ять.

12:56 05.03.2024

Т.Шевченко мовами світу

        З метою розширення знань про творчість  Т. Шевченка у 11 класі проведено воркшоп "Т.Шевченко мовами світу.'' Здобувачі освіти опрацювали літературні джерела, усвідомили, що  творчість Шевченка є важливою складовою культурної спадщини України та всього світу.  Учні  довели, що творчий доробок допомагає розуміти унікальність української літератури та її вплив на світову культуру. Школярі переконалися, що  Кобзар був одним із перших письменників, який активно використовував українську мову в літературних творах. Його поетичний доробок відображає історичні події, соціальні проблеми та культурні традиції свого часу. Вивчення  поезій допомагає краще зрозуміти історію та культуру України 19 ст., спонукає до відчуття патріотизму та громадянської відповідальності перед своєю країною.

12:53 05.03.2024

Тарас Шевченко. Ким він був і ким є нині для України та світу?

      Тарас Шевченко. Ким він був і ким є нині для України та світу? У чому полягають невмирущі чари його поезій та сакральний вплив на кожного українця? Чи не в тому, що саме його твори відіграли непересічну роль у поширенні й прищепленні на всьому етнічному просторі єдиної назви «Україна». Мабуть, саме тому увічнення пам’яті Т.Г.Шевченка набуло значних масштабів в Україні та за її межами. Із метою вивчення й популяризації творчості Кобзаря, утвердження його духовних заповідей, активізації виховної роботи серед учнівської молоді в закладі освіти відбулися заходи щодо вшанування пам’яті видатного письменника й художника. Учні 5 -Б класу написали диктант "Шевченко і Сумщина". Учні 4-А класу провели конкурс малюнків "Шевченко в моїй родині"

12:50 05.03.2024

"Досить було однієї людини, щоб урятувати цілу націю". О.Вишня

       9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.

05:33 04.03.2024

Допомогти! Врятувати! Запобігти!

      1 березня в Всесвітній день цивільного захисту в закладіпід патронатом посадової особи з цивільного захисту Лебединського ЗЗСО І-ІІІ ст.# 7 Ніни Петрівни Бєлєскової були проведені ряд заходів під гаслом: "Допомогти! Врятувати! Запобігти!". Здобувачі освіти 10 класу разом з вчителем предмету Захист України Сергієм Миколайовичем Хоменком та класним керівником Тетяною Василівною Вязовою відпрацювали практичні навички пожежогасіння та надання першої домедичної допомоги, які як ніколи актуальні в наш час. Представники "Асоціації Саперів України" Брайченко О. та Майстренко Ю. провели з учнями навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів.

15:40 01.03.2024

Учимося основам безпеки

     Фахівці ДСНС систематично навчають дітей правилам безпеки, зокрема, здобувачі освіти 8-А класу цього тижня отримали нові корисні знання. До них на урок завітали рятувальники,  які поспілкувалися з дітьми щодо правил мінної безпеки, дій у разі пожежі та як запобігти її виникненню! Щиро радіємо з того, що діти вивчають основні правила безпеки, бо знаючи їх,  в будь -який час зможуть допомогти іншим та захистити себе.

10:26 01.03.2024

Запрошуємо на навчання

Коли розпочинається прийом документів для зарахування дитини до 1 класу на 2024-2025 н.р.?

10:20 01.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задовольняє вас формат організації дистанційної освіти у закладі?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень